26.09.2024 Komentari: 0

Garniture i trosedi na razvlačenje – savršen spoj elegancije i funkcionalnosti

Za dobro uređenje stana važna su dva kriterijuma – estetika i funkcionalnost. Oba kriterijuma izuzetno kvalitetno ispunjavaju garniture i trosedi na razvlačenje, koji imaju još jednu dvostruku ulogu – udobnost za sedenje i komfornost za spavanje. Trosedi na razvlačenje postali su veoma popularni jer svojim dopadljivim izgledom i praktičnošću olakšavaju svakodnevni život i dobro se uklapaju i u manje i u veće stanove. 

Dnevna soba.

 

Višenamenski nameštaj za svaki dom

 

Bilo da živite u manjem stanu gde je prostor ograničen, ili u većoj kući u kojoj imate više prostora, trosedi na razvlačenje su rešenje koje odgovara i za sedenje i za spavanje. Osim njih, tu su i ugaone garniture i dvosedi na razvlačenje, sofe i fotelje, koje vam omogućavaju da maksimalno iskoristite prostor.

 

Ugaone garniture


Ugaone garniture su posebno popularne zbog svoje prostranosti i mogućnosti da se uklapaju u uglove prostorije. Ove garniture su idealne za veće porodice ili one koji često primaju goste, jer pružaju mnogo mesta za sedenje. Takođe, većina njih dolazi sa funkcijom razvlačenja, pa vrlo lako postaju udoban ležaj.


Modularni modeli ugaonih garnitura na razvlačenje omogućavaju različite konfiguracije i dimenzije koje se prilagođavaju uslovima vašeg prostora u stanu. Kod modularnih garnitura delovi se mogu rotirati, razdvojiti, dodati. One se oblikuju po želji, a ukoliko poželite promenu, dovoljno je samo da ih drugačije postavite, odvojite delove ili dodate nove, i vaša modularna garnitura će dobiti potpuno nov oblik.


Ugaone garniture se često mogu videti i u poslovnim prostorima, obično gde se primaju partneri i gosti, na koje to svakako ostavlja povoljan utisak poslovnosti i profesionalnosti.

 

Trosedi i dvosedi


Trosedi na razvlačenje, a dvosedi još više pogodni su za manje stanove, gde je svaki kvadratni metar dragocen. Oni omogućavaju da tokom dana imate elegantan i funkcionalan prostor za sedenje, dok se noću pretvaraju u udobne ležajeve.


Možete ih staviti u dnevnu sobu i po potrebi ih rasklapati. Na primer, ako želite dremnuti, možete ih raširiti. A kada završite sa spavanjem, vratite ga u prvobitni položaj. Ako imate gosta eto rešenja da može i da prespava.

 

Sofe i fotelje


Sofe i fotelje možda nemaju funkciju razvlačenja, ali svakako doprinose celokupnom izgledu i udobnosti vašeg doma. Fotelje su idealne za trenutke odmora i opuštanja, savršene za kutak u kojem se možete osamiti sa dobrom knjigom ili šoljicom kafe ili čaja.

 

Kvalitetni materijali za udobnost i dugo trajanje


Jedan od ključnih faktora pri izboru troseda na razvlačenje, kao i drugih garnitura, jeste kvalitet materijala od kojeg su izrađeni.


Konstrukcija garnitura obično se izrađuje od kvalitetnog drveta ili metala, koji garantuju dugotrajnost i stabilnost. Drvo pruža prirodan, topao izgled, dok metalne konstrukcije donose moderan dizajn, koji se uklapa u savremeno uređenje doma.


Materijali za presvačenje su uglavnom kvalitetne tkanine i prirodna koža za luksuznije varijante garnitura, troseda i fotelja. Najčešći prirodni materijali su pamuk ili lan, koji su prijatni na dodir, ili sintetički matrijal kao što su mikrofiber i poliester, koji su izuzetno otporni na habanje i jednostavni za održavanje. Kožne garniture unose eleganciju i luksuz, ali zahtevaju pažljivije održavanje.


Proizvođači koji teže prepoznatljivosti, za presvlačenje garnitura i troseda koriste luksuzne štofove i kožu. Najčešće su to uvozni italijanski materijali poznati po svom kvalitetu i dizajnu.


Bez obzira na to koji materijal odaberete, ključno je da vaša garnitura bude izdržljiva, udobna i laka za održavanje, jer je to komad nameštaja koji će vam služiti niz godina.

 

Dizajnerska rešenja i praktični mehanizmi


Jedna od važnijih karakteristika ugaonih garnitura i troseda na razvlačenje je mehanizam koji omogućava jednostavnu transformaciju iz nameštaja za sedenje u udoban i prostran ležaj. Moderni mehanizmi omogućavaju da jednim potezom ili laganim povlačenjem, vaša garnitura postane udoban krevet.


Click-clack mehanizam je jedno od najčešće korišćenih rešenja kod troseda na razvlačenje. Ovaj jednostavan mehanizam omogućava da brzo i lako pretvorite garnituru u krevet.


Mehanizmi sa točkićima su takođe veoma popularni, jer omogućavaju lakše rukovanje. Garnitura se jednostavno povlači napred i delovi se uklapaju u ravnu površinu za spavanje.


Osim praktičnosti, dizajneri jednako posvećuju pažnju i estetici. Ugaone garniture, dosedi i trosedi dolaze u raznim oblicima, bojama i teksturama, pa ih možete prilagoditi svom ukusu i stilu enterijera. Od minimalističkog i modernog, preko klasičnog, pa do rustičnog dizajna – izbor je zaista širok.


Na garniturama i trosedima proizvođači unose razne detalje koji svojim izgledom doprinose eleganciji nameštaja i čine ih prepoznatljivim na tržištu. Ti detalji mogu se uočiti na raznim delovima nameštaja, kao što je materijal, nogice od drveta ili metalne raznih oblika, rukonasloni širi i uži sa posebno osmišljenim štepom, kvalitetni i praktični mehanizmi, specijalna punjenja na bazi guščjeg perja i memorijske pene za više udobnosti prilikom sedenja i ležanja, posebne pregrade za odlaganje stvari… Uvek uz moderni dizajn koji prati svetske trendove. 

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar